Onze werkwijze

Hoe gaan we te werk

De werkwijze van webapplicaties en appontwikkelaars bevatten vaak dezelfde fases, echter betrekt niet iedereen u hierbij. MetaMicro onderscheidt zich graag door u nauw te betrekken bij de verschillende fases voor het ontwikkelen van uw applicatie of app. Wij doen dit door u te trainen om uw materiedeskundigheid aan het project toe te voegen op een manier die aansluit op uw programmeervaardigheden en toch geen enkele concessie doet aan de professionaliteit van het resultaat. Op deze manier kunnen we samen tot een waardevol resultaat komen dat volledig naar wens is en waarvan het onderhoud van het materie-inhoudelijke onderhoud geheel in eigen hand hebt (ongeacht of u dit zelf ter hand neemt, aan ons of aan een derde partij uitbesteedt).

De start

Hierin zullen we onder het genot van een kop koffie om tafel gaan zitten om de ideeën te bespreken en te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Nadat wij uw wensen hebben verwerkt in een offerte en deze is goedgekeurd, gaan we door naar de volgende fase.

Wij maken een project aan in onze SharePoint omgeving zodat alle documentatie en communicatie centraal en overzichtelijk blijft. In dit systeem ontvangt u een bericht waarmee wij u uitnodigen voor een kick-off. Tijdens deze kick-off vertellen wij alle in’s en out’s over het plan van aanpak, onze deadlines en hoe wij u up-to-date houden en vervolgens het belangrijkste in deze fase: we werken het idee verder uit.

De tekentafel

In de ontwerpfase zal de applicatie of app verder ontworpen worden en zal de vormgeving hiervan bepaald worden. Tijdens deze fase zullen er contactmomenten zijn waarin er goedkeuring of veranderingen aan het ontwerp plaats kunnen vinden. Als dit geheel is goedgekeurd gaan wij over op de ontwikkeling.

De ontwikkeling

In de ontwikkelfase zal de applicatie of app gerealiseerd worden. Alles zal geprogrammeerd worden zoals dit is onderbouwd in het functioneel ontwerp. In deze fase werken wij volgens een versiesysteem om tot het beste resultaat te komen. Uw website zal als eerste gebruikmaken van de Odata WebAPI die ons platform automatisch afgeleid van uw applicatie creëert. Door zogenaamde ‘layer violations’ te voorkomen, zorgen we ervoor dat deze WebAPI ook direct geschikt is voor bulk import/export, ten behoeve van interconnectiviteit met andere programma's kan worden gebruikt, gebruikt t.b.v. backups, versiemigraties etc. Andere leveranciers zullen u vertellen dat layer-violations niet te voorkomen zijn om een goede response te waarborgen op een interactieve website. Wij zullen u aantonen dat dit onzin is. Sinds AVG leveren ‘layer-violations’ bovendien voor u een aansprakelijkheidsrisico op.

Alfa fase en Bèta testfase tot oplevering

Bij het ontwikkelen van een webapplicatie of app is testen een essentieel punt. Er zullen meerdere tests uitgevoerd worden om er zeker van te zijn dat uw app optimaal werkt. Wij testen hierna zorgvuldig of alles is voltooid en overeenstemt met het ontwerp, bugs zijn verholpen, de aangegeven OS-versies en resoluties goed worden ondersteund.

MetaMicro heeft naast haar hoofdproducten ook maatwerkgerichte service en oplossingen. Wilt u uw webapplicatie of app verder ontwikkelen in de toekomst? Wilt u kleine aanpassingen doen in de app en dit automatisch laten updaten? Of wilt u een stukje zekerheid voor het geval dat dingen niet meer werken naar behoren? Kies dan voor de MetaMicro service “app” en onderhoudscontract met voor iedere klant een uniek mailadres en telefoonnummer waar u altijd terecht kunt. Daarnaast een online monitor functie die uw webapplicatie of app op verzoekt checkt. Hierdoor kunnen we ook de kwaliteit van uw product waarborgen en eventueel door ontwikkelen. Ons platform is bovendien met betrekking tot branche- of applicatie-specifieke functionaliteit ‘leeg’. Dit houdt in dat al onze functies voor alle applicaties worden ingezet en dat het platform geen enkele weet heeft van de branche-materiële aspecten van uw applicatie. Een zogenaamde dispatcher zorgt ervoor dat de door u geschreven en onderhouden datamacro's/stored procedures worden aangeroepen.