Over

MetaMicro Automatisering B.V.

MetaMicro bestaat sinds 1982 en heeft sinds die tijd een scala van activiteiten ontplooid. Iedere dag plukken we de vruchten van de brede ervaring die we ermee hebben opgebouwd.

Sinds 2006 houden we ons bezig met hosting en virtualisatie en sinds 2009 met Microsoft SharePoint. In 2013 werd een totaal nieuwe versie van MS-Access Web Apps aan SharePoint toegevoegd. Deze versie compileert zogenaamde tabel-macro’s van MS-Access naar SQL-Server Stored Procedures. Gebruik van Stored Procedures is een absoluut essentieel bij gebruik van PowerApps en MS-Flow. Het maakt Flow van een gemankeerde middleware-omgeving tot een krachtig en essentieel onderdeel voor 3-tier development. Dankzij de voor een kenniswerker/materiedeskundige eenvoudig te leren tabelmacro-taal, heeft deze met PowerApps, Flow en Access Web Apps zelf professionele applicaties en frameworks op 3-tier basis op te zetten terwijl dergelijke duurzame en goed schaalbare architecturen eerder alleen aan professionele ontwikkelteams waren voorbehouden. Diagnose en monitoring staan daarbij zelfs naar professionele maatstaven op ongekend hoog niveau en geen enkel ander professioneel framework kan zich meten met de lees- en schrijfprestaties van deze combinatie van producten.

Tel daarbij op dat PowerApps perfect geschaald werkt op ieder type scherm en op alle besturingssystemen (Alles van Apple, Android, Linux, Windows, Windows Mobile) plus dat de beschikbaarstelling aan gebruikersgroepen bij voorbaat geheel verzorgd is, wordt het zelfs voor professionele ontwikkelteams een overweging dit framework als tweede ontwikkelplatform te nemen.

Tot verbijstering van de MS-Access community beëindigde de directie van Microsoft Access Web Apps op SharePoint Online van Office365. Voor bedrijven en instellingen blijft het nog wel ondersteund op de huidige en volgende versies van SharePoint en MS-Access. Om deze reden bieden wij SharePoint SiteCollections met Access Web Apps aan derden onder SPLA (Licentiemodel voor cloudhosting van Microsoft). Vanaf MetaMicro.nl kunt u zelf uw sitecollection aanmaken en gratis drie maanden experimenteren met Access Web App Stored procedures in combinatie met Flow en PowerApps. Indien u Office365 met MS-Access en PowerApps in het pakket hebt, kunt u het daarmee combineren. Zo niet kunnen wij tegen betaling per maand MS-Access en PowerApps/Flow leveren.

De kosten van Access Web Apps zullen u enorm meevallen. Het begint op 10 euro per gebruiker per maand voor de eerste 5 gebruikers maar daalt tot 23 cent per gebruiker per maand als het totaal aantal dienstafnemers van u als programmeur boven de 200 gebruikers gaat. U mag dus alle eindgebruikers van al uw klantorganisaties bij elkaar optellen en u mag net zoveel databases aanmaken als u wilt (met een totale maximum grootte van 1 TeraByte).

Kijk ook op onze home pagina voor demonstratie van de enorme snelheidsprestaties van PowerApps met Access Web App Stored Procedures. Als u wilt dat wij contact met u opnemen kunt u op de Contact pagina uw mailadres en telefoonnummer achterlaten

Maak kennis met ons team

Rob Koelmans

Eigenaar

Gerard Timmerman

ICT Specialist

Erik Muurman

ICT Specialist

Carin Abbenhuis

Boekhouder

Michalis Rousopoulos

Software Ontwikkelaar

René Mensing

Junior ICT-Medewerker