Applicatiebeheer en -ontwikkeling

Werkprocessen zouden zich niet aan softwarepakketten moeten aanpassen – applicaties moeten op de werkprocessen afgestemd zijn.

Een optimale workflow bespaart tijd en geld. Middels Web Applicaties kunnen verschillende werkgebieden met elkaar verbonden worden en terugkerende taken geautomatiseerd worden.

Hierbij wordt een gebruiksvriendelijke user-interface ontwikkeld dat altijd en overal via browser, tablet en mobiel beschikbaar is en het invoegen en opvragen van data snel en eenvoudig maakt.

Een goed doordachte drielagenstuctuur (3-tier) wordt middels een veilige toegangsregeling geïmplementeerd waardoor de bedrijfsinterne informatie tegen ongeoorloofde toegang beschermd is.

Zo is directe interactie tussen medewerkers, klanten, leveranciers, ERP-systemen, financiële systemen en vele andere componenten mogelijk. Taken die vroeger handmatig moesten uitgevoerd worden, zijn nu foutloos binnen seconden klaar.

Beveiliging van gevoelige data

De steeds grotere aandacht voor veiligheid en privacy en de daaruit voortvloeiende AVG brengen nieuwe wettelijke vereisten met zich mee. We adviseren u graag en maken uw Access-Applicaties AVG-compliant door implementering van een 3-tier structuur.

Heeft uw bedrijf een balie bij de ingang of mag iedereen zomaar naar binnen en zich in jouw documentenarchief begeven? Zo werkt het ook bij webapplicatie, die niet over de juiste architectuur beschikt. Het is daarom van belang uw data te beschermen.

Om aan de AVG te voldoen moet veiliggesteld worden dat voor geen gebruiker meer data toegankelijk is, als voor zijn functie en taak inderdaad noodzakelijk is.

Geschikt hiervoor is de 3-tier structuur. In plaats van een 2-laagse client-server structuur wordt een derde laag, de middleware-laag, geïmplementeerd. Zo vindt de communicatie niet direct tussen frontend-laag (client) en backend-laag (server) plaats, de frontend-laag communiceert alleen met de middleware-laag. Deze bepaalt, net als een baliemedewerker, of een gebruiker die van hem aangevraagde informatie mag verkrijgen en geeft in het vervolg de informatie naar terugkoppeling met de database door aan de gebruiker.

Dankzij het 3-tier systeem is het uiteindelijk mogelijk, access applicaties AVG-compliant in stand te houden. Het tot nu toe gebruikte DMS hoeft niet te worden vervangen en de op maat via visual basic for application (VBA) gecreëerde functionaliteit gaat niet verloren.