Sharepoint

Hét zakelijke web-based platform voor samenwerking.

Web-based

Dus voor al uw medewerkers wereldwijd te bereiken

Out-of-the box functionaliteit

Daar door kunt u snel aan de slag

Workflows stroomlijnen

Zoals uw werkprocessen en projectbeheer

Vergaande integratie met Office

Krachtige en fijnmazige rechtenstructuur

Geavanceerde zoekfuncties

Documentbeheer: Samen aan één document werken

lifecycle management

versiebeheer en document workflows

Sharepoint 2013 nader belicht

Over weinig programma’s van Microsoft bestaat zoveel misverstand als over SharePoint. Dit komt niet alleen omdat Microsoft tussen 2001 en 2010 behoorlijk aan het dolen is geweest met betrekking tot de architectuur, ook heeft ze bijna iedere nieuwe eis aan het productenpalet van Microsoft (zoals Windows Server, MS-Office, Visual Studio en in het bijzonder ASP.Net e.d.) op het SharePoint platform ondergebracht. Te denken valt hierbij aan Good Governance, Transparancy d.m.v. audit-facilitering, Moreq2010-certificering, security-certificering, maar ook Document- en Records Lifecycle management, facilitering voor het in teamverband ontwikkelen van MS-Office documenten, procesondersteuning door middel van Workflow-functionaliteit, een beter alternatief op het terrein van relationele databases met niet alleen toegangsrechten per tabel, maar ook per kolom (en zelfs per regel). Bovendien een database die de data automatisch naar buiten beschikbaar maakt als gestandaardiseerde web-service inclusief metadata.

Bijzonder is dat Microsoft daarbij volledig compromisloos heeft gehandeld: het product is geschikt voor zowel klein-zakelijk gebruik als voor multinationals, de schaalbaarheid is onbeperkt, er is één platform voor Intra-, Extra- en Internet, het is niet alleen web- maar ook client-based (Outlook/Word/Excel/OneNote/InfoPath/SharePoint-Workspace). De client-functionalitet is optimaal voor zowel off- als online, er zijn duidelijk gescheiden rollen voor verschillende typen beheerders, ontwerpers en ontwikkelaars, mobile devices worden automatisch ondersteund en er is een enorme hoeveelheid out-of-the-box functionaliteit die geheel ‘customizable’ is (blogs, wiki’s, MySites en een keur aan site-templates en content-types). Dit alles maakt SharePoint bijzonder complex. Het ‘prototypen’ met gebruikmaking van out-of-the-box functionaliteit, levert weliswaar uitzonderlijk snel de essentie van de gewenste functionaliteit, maar veel klanten of beoordeelaars veronderstellen dat de look&feel die geboden wordt, bindend is.

Kortom, SharePoint komt er wel maar moet tegelijkertijd nog veel weerstand overbruggen. MetaMicro staat u graag te woord om bij te dragen aan een zo juist mogelijke beeldvorming inzake SharePoint 2013.

Wat kan Sharepoint voor u betekenen?

Zoekfunctionaliteit

SharePoint biedt een breed scala aan zoekmogelijkheden, van eenvoudig tot zeer geavanceerd. De gebruiker kan er zelf voor kiezen om alleen de metadata te screenen of om ook de complete inhoud van bestanden te doorzoeken. Zoeken kan op het niveau van een site collectie, een website en desgewenst ook op internet. MetaMicro kan u adviseren en assisteren bij het totale traject van het optimaal inrichten en afstemmen van SharePoint op al uw wensen qua documentbeheer. Efficiënt en effectief. Zodat u snel aan de slag kunt. Intranet


Samenwerken

SharePoint zit boordevol functionaliteit om samenwerking tussen mensen te vergemakkelijken. Een goede intranetsite dient datzelfde doel. SharePoint is dan ook hét platform voor het opzetten en implementeren van een goed toegankelijk en functionerend intranet.

Documentbeheer is onmisbaar bij het vastleggen en toegankelijk maken van de kennis binnen uw organisatie. Dankzij projectbeheer en workflow kunnen uw medewerkers, waar ook ter wereld, via uw SharePoint intranet hun vorderingen doorgeven en zelf de nieuwste ontwikkelingen volgen. De Office functionaliteit maakt het mogelijk om Microsoft Office documenten binnen SharePoint te bewerken en op te slaan.

MetaMicro kan u adviseren en assisteren bij het inrichten en operationeel maken van uw intranetsite. Zodat uw intranet snel tijd- en daarmee kostenbesparend wordt.


Websites

SharePoint 2013 is een uitermate geschikt platform voor het bouwen van een fraaie, representatieve en goed functionerende website. Belangrijke sterke punten daarbij zijn WCM, Web Content Management, en de mogelijkheden van Master Pages. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om nieuwe pagina’s aan uw site toe te voegen en de hele site de gewenste uniforme “look and feel” te geven. Bovendien kunt u dankzij de uitgekiende rechtenstructuur van SharePoint nauwkeurig vastleggen wie waarbij betrokken moet worden en wie welke onderdelen kan en mag aanpassen en/of goedkeuren. Desgewenst kunnen onze MetaMicro SharePoint specialisten dit in samenspraak met u precies vastleggen.


Integratie

Intranet, extranet en public facing internet vanuit één geïntegreerd platform: SharePoint. Dat is waar MetaMicro zich sterk voor maakt. Een eerste groot voordeel is besparing van tijd en daarmee kosten. Misschien wel even belangrijk is dat zo’n geïntegreerde toepassing, mede dankzij de optimale toepassing van SharePoint functionaliteit, eenvoudig te beheren is. Wij kunnen uw medewerkers instrueren hoe bijvoorbeeld in een handomdraai nieuwe webpagina’s toe te voegen of juist weg te halen, zodat u snel en slagvaardig op nieuwe producten en ontwikkelingen kunt inspelen. Achterhaalde websites of onderdelen daarvan behoren hiermee definitief tot het verleden.


Meer weten?

Wij helpen u graag verder. Wij kunnen een (online-)demo verzorgen of u kunt bij ons een basistraining volgen. In 4 dagen leert u zelf de basisprincipes en de belangrijkste functies kennen en benutten.

Meer informatie »